Perjantaina (1.12.) TAIKE-päivän yhteydessä järjestetään Oulun ensimmäinen Call out –päätapahtuma. Tapahtuma järjestetään klo 16.00. alkaen Aleksinkulman juhlasalilla. Luvassa on Call out kahakka –battlet ja koreografiakatselmus, jonne Keski-Uusimaan TAIKE ja Call out –yhteisö on yhdessä organisoinut Helsingistä ryhmämatkan nuorille ja lapsille.

”Tulevat kaksi yötä tuovat mieleen omat lapsuusajan leirimuistot. Nämä olivat niitä mahdollisuuksia, missä pääsi tutustumaan toisiin saman ikäisiin ympäri Suomea”, Call out tapahtumien tuottajat Ramona Panula ja Johanna Hurme muistelevat.

Call out Oulu –tapahtuman organisoinnista on vastannut läänintaiteilija Julian Owusu, joka on syksyn aikana vienyt Call out Junioreita Oulun alueen nuorisotiloille.  Oulun Call out –kausi huipentuu perjantain tapahtumaan, missä niin nuorisotilojen nuoret kuin tanssikoulujenkin nuoret pääsevät kohtaamaan toisensa.

Perjantain jamit eivät ole myöskään mitään ilman huippu dj:tä, MC:tä ja illan tuomareita. Musiikkipuolesta vastaa dj Juan Carlos ja host:na toimii pitkän linjan tanssitaiteilijana tunnettu Anniina Jääskeläinen, joka on myös UrbanApa-yhteisön toinen perustajajäsenistä.  Tuomareina nähdään Oulun tanssiskenen kovia nimiä; Riina Harju on yksi Keksi-kollektiivin jäsenistä ja ohjaa katutanssilajeja aktiivisesti Oulun seudulla. Toisena tuomarina on Bboy JoycePro, joka on breakannut 2000-luvun alkupuolelta lähtien. Hänet tullaan näkemään tuomarina myös lauantaina Break SM-karsinnoissa. Kolmantena tuomarina on Call out –yhteisön piinkova tuottaja Bgirl Ramona.

”Huomenna tuomaroinnissa tulen keskittymään tanssijoiden Ilmaisuun, tyylilajeihin ja tekniikkaan. Koreografioiden puolella katson myös kokonaisuutta, yhdenaikaisuutta ja esityksen kerronnallisuutta”, Ramona kertoo viime hetken vinkkeinä kilpailijoille ja katselmukseen osallistujille.

Pääpaino on kuitenkin hauskanpidolla ja yhteisessä tekemisessä. Jamitteluun on jätetty aikaa ja myös kahvittelulle, jos jalkoja alkaa painamaan jossain vaiheessa iltaa. Kahvilasta vastaa CityStreet junioreiden vanhemmat ja tuotto lahjoitetaan nuorten tanssijoiden kisamatkoihin.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy täältä.