Kulttuuriyhdistys TUFF!n järjestämä Call Out Workshop Jam keräsi yli neljäkymmentä katutanssista kiinnostunutta nuorta paikalle 3.10. Veturitalleille. Halloweenmaisen tunnelman lisäksi ohjelmaan kuuluivat ammattitaitoiset workshopit Jenni Silfverin (Skitsoflex) ja dj Mercy-1 (Flow Mo) johdolla.

Jenny Silfver on kokenut ja menestynyt tanssija ja tanssinopettaja, joka on esiintynyt, kilpaillut ja opiskellut katutansseja laajalti sekä ulkomailla että Suomessa ja on menestyksekkään Skitsoflexin jäsen. Jenny Silfver opetti workshopilla Soul Dancea ja Poppingia. Soul Dance on funkin ja soulin tahtiin tanssittavaa "party dancea". Workshopilla opeteltiin rytmejä, grooveja ja askeleita hyvän musiikin kera. Popping sen sijaan tarjosi tekniikkatreeniä, drillejä, freestyle-harjoituksia sekä hyvää meininkiä. Silfver ohjasi nuoria rennosti ja iloisesti, mutta ammattimaisella otteella.

“Sivusta katsottuna, näytti siltä että meillä oli jamit käynnissä. Ihmiset tanssivat toistensa kanssa ja muodostivat  illan päätteksi Soul Trainin. Oli mahtava huomata kuinka paljon myös nuorisotilan nuoret tulivat ja osallistuivat illan jameihin”, Call out Jyväskylän tuottaja Johanna Hurme fiilisteli.

Olli aka Mercy-1 on kansainvälisesti tunnettu artisti, DJ ja musiikkituottaja, jonka musiikkia on soitettu globaalisti vuodesta 2008 lähtien mm. monissa tv-show’ssa USA:ssa ja Euroopassa. Olli aloitti DJ:nä myöhään 90-luvulla ja on siitä asti soittanut monissa tanssibattleissa, jameissa ja klubeilla. Olli on myös b-boy ja osa Flow Mo Crew:tä. Tällä hetkellä Olli tuottaa tulevaa albumiaan, Boogaloo Danger Vol 4:sta.

“Call out Jyväskylä (Workshop Jam) -konsepti tuo katutanssilajien ammattilaisia muualtapäin Suomea opettamaan lajien lisäksi jamikulttuuria. Ideana on tuoda katutanssi pois tanssikouluilta ja omista tapahtumapaikoistaan nuorten keskuuteen”, Johanna valaisi taustoja tapahtuman takana.

 

Skitsoflex -ryhmästä tuttu Jenny Silfver opetti Soul Dancea ja poppingia

Myös nuorisotilojen nuorille toimintaa

Syksyn aikana Jyväskylässä on järjestetty nuorisotilojen nuorille Call out -toimintaa.

Call out Junior järjestää nuorille  disco-iltoja. Call out Junior-jamit ovat sisällöltään samanlaiset kuin tavalliset Call out-jamit mutta toteutetaan lapsia ja nuoria kiinnostavana discona.

“Tavoitteena on tuoda katutanssikulttuuria sinne missä sitä ei ole. Huhtasuolla lokakuussa järjestetyssä tapahtumassa meillä oli lähes visiikymmentä nuorta, jotka osallistuivat jameihin tanssien, piirtäen graffitien hahmotelmia paperille, eli sketsauksia ja kokeillen dj-hommia levareiden takana. Tarkoitus on osallistaa nuoria kokeilemaan asioita hip hop -kulttuurin sisällä ja tuoda se lähemmäs heidän arkeaan”, Hurme kertoi.

Syksyn aikana junior-toimintaa järjestetään vielä Säynätsalon nuorisotilalla 17.11. klo 16.00-18.00.

 

Matalan kynnyksen toiminnan kautta päätapahtumaan

9.-11.2.2018 Veturitalleilla järjestetään Call out JKL -tapahtuma joka sisältää Call out junior toimintaa, leffailtaa, workshoppeja ja sunnuntaijamit. Lauantain päätapahtumassa on luvassa 7 to smoke break ja All style 3vs3 tai crew battle.

“Syksyn ja kevään Call out junioreiden kautta toivon, että saamme uusia nuoria ja lapsia katsojiksi ja osallistumaan skaboihin päätapahtumassamme. Haluamme päätapahtuman olevan mahdollisimman matalan kynnyksen tapahtuma, joten kauempaa tuleville on luvassa koulu/nuorisotilamajoitusta ilmaiseksi”, Hurme paljasti tulevaisuudesta.

Tuottaja kertoi myös, että kevään tapahtumassa tulee olemaan kansainvälisiä tuomareita sekä katutanssin workshoppien pitäjiä, joten nämä bileet kannattaa ehdottomasti merkitä allakkaan.


Kirjoittanut ja kuvannut: Anita Savolainen