Ensimmäistä kertaa järjestetty Juste Debout Nordic -viikonloppu oli yhtä juhlaa tanssikansalle, joka huipentui JD:n karsintoihin sunnuntaina, kun Kaisa ja Marika Cleva:sta voitti Hip Hop -sarjassa ja INXI ja Spazm popping -sarjassa matkaliput Pariisin finaaleihin.

Perjantaina Urban House -hostellilla järjestettiin etkojen etkot, missä jo päästiin kohti viikonlopun tunnelmaa KLC:n tahdissa. Hostellin ikkunan takana kulkevat ihmiset saivat katsottavaa, kun ringit alkoivat muodostua tanssilattialle ja tanssijat hyppäsivät musiikin syövereihin.

Pre-partyt urbaania kulttuuria yhdistävässä mekassa

Perjantaista selviydyttyä, pääsi lauantaina ihmettelemään yhtä siisteimmistä urbaanin kulttuurin mestoista. Pre Partyt jäjestettiin Game-nimisessä paikassa, missä on skeittaajille omat hallit ja poolit, koripallopelaajille oma sali, sekä tottakai myös tanssijoille avara ja valoisa peilisali sekä monikäyttötila, missä sitten lauantain jamitkin järjestettiin. Päivään mahtui lasten parkour-, hiphop- ja capoiera-workshoppeja, esityksiä sekä Rookie-battle ja Experimental-battle.

Rookie on ensikertalaisille tarkoituttu battle-sarja. Taso oli huikea näissäkin battleissa ja varsinkin juniorit jälleen yllättivät taitavuudellaan ja heittäytymisellään. Experimental:ssa nähtiin monenlaisia tyylejä, joista Kaisan tyyli valikoitui parhaimmaksi.

Kokemalla oppii

Tasosta ei ollut puutetta sunnuntainakaan. Euroopan ja maailman huippuja oli tullut hakemaan finaalipaikkaa Juste Debouteihin Pariisiin, joka järjestetään maaliskuun alussa. Jo karsinnoissa näki, ettei tänne ole tultu leikkimään, mutta monille tämä oli myös ensimmäisiä kertoja skaboissa. 

Oli hienoa nähdä, että esimerkiksi Twisted Feed Crewin JouJou oli tuonut nuoria skabaamaan kanssaan paikan päälle. Kisaamista ei voi oppia muuta kuin kisaamalla, samoin kuin ringittelyäkin.  Itse huomasin, että ei katselija ole ikinä tullut mietittyä, miten tullaan sisään battleen tai miten 2 vs 2 kisassa annat parille merkin vaihdosta jne. 

Vaikka kyseessä onkin maailmanluokan kisat, kannattaa uskaltaa lähteä kokeilemaan siipiään isompiinkin kisoihin. Näistä saa rutkasti kokemusta ja paljon uusia ystäviä.

Experemental:ssa nähtiin lauantaina paljon erilaisia tyylejä, joita yhdisti rakkaus tanssiin.