Nordic Unity on vuonna 2015 perustettu skandinaavinen urbaanin tanssin yhteisö. Tarkoituksena on vahvistaa ja tuoda lähemmäksi toisiaan Skandinavian katutanssijoita ja luoda yhteistapahtumia.

Nordic Unityn takana on Martin Ferretti(SWE) ja Marie Kaee(DK). Jokaisesta maasta on mukana muutama tanssilähettiläs. Suomesta yhdyshenkilöinä toimivat Marika Peura, Linda Ilves ja Mikko Björk.

"Tavoitteena on toimia läpinäkyvästi ja luoda interaktiota koko ajan enemmän ja enemmän, kun yhteisön toiminta ja raamit vakiintuvat. Ja tuoda mukaan lisää ihmisiä, kun rahoitus sallii", Marika kertoo Finnish Underground Dance Community -foorumilla.

Ensimmäiset konferenssit on jo järjestetty. Marika kertoo, että Kööpenhaminassa pohdittiin yhteisöllisyyttä ja sen rakentamista, sillä Tanskan skene on hyvin sirpaleinen tällähetkellä. Keväällä tullaan järjestämään samantyyppinen konferenssi myös Suomessa, johon Suomen "lähettiläät" toivovatkin aihepiirejä kaikilta tanssijoilta.

"Kunkin konferenssin yhteydessä järjestetään aina myös avoin keskustelu paikalliselle yhteisölle. Jos jollakulla tulee jo nyt mieleen joku ajankohtainen aihepiiri, joka kaipaa työstämistä ja avointa keskustelua, niin minuun saa olla ehdottomasti yhteydessä", Marika kertoo foorumilla.

Tuleva vuosi starttaakin räväkästi, sillä ensimmäinen Nordic Unityn järjestämä tapahtuma on Juste Debout Nordic, 30.1.-1.2. Kööpenhaminassa. Tämä on tärkeä avaus uudelle yhteisölle ja samalla tukee Nordic Unityn ajatusta yhdessä tekemisestä. Juste Debout on myös katutanssiskenen isoimpia tapahtumia, joten yhteisö on kokenut tämän konseptin tärkeäksi alustaksi tavata muita tanssijoita, päästä haastamaan itsensä ja ylittämään itsensä. Vaikka kisapäivä onkin rutistettu yhteen päivään tuomareiden aikataulujen vuoksi, on Nordic Unity järjestänyt mahdollisuuden jamitteluun ja hauskanpitoon lauantaina ennen kisoja.

"Tanssijoilla ja yleisöllä on myös valta vaikuttaa ilmapiiriin. Toivonkin itse, että Suomesta lähtee iso porukka Kööpenhaminaan edustamaan meidän kulttuuria, kannustamaan toisiaan ja luomaan hyvää energiaa. Ja tietenkin myös tutustumaan ulkomaalaisiin tanssijoihin, sitä voi vaikka saada ihania treenikavereita tai vaikka majapaikan seuraavalle reissulle. Parhaita muistoja itselleni oli muistaakseni 2012 Baltic Session, kun meillä oli Sami Vallius &co järkkäämä ryhmämatka, kunnon Suomiposse tukemassa. Silloin minulla oli ihan mieletön fiilis kisata, kun tunsi muiden suomalaisten energian", Marika muistelee foorumilla.

Omia tuotantoja Nordic Unity järjestää myöhemmin tulevan vuonna. Kesällä 2016 on tulossa Nordic Unity Dance Production, joka tuo tanssijat ja koreografit eri maista samalle lavalle. Kesällä on luvassa myös Nordic Super Jam, joka järjestetään Skandinaviassa yhtäaikaa. Jokaisessa maassa jamitellaan yhtäaikaa.

Lisätietoa Juste Debout Nordic -tapahtumasta täältä

Nordic Unitysta lisätietoja täältä

Marikan esittely Nordic Unitysta