Itsenäisyyspäivää pääsee juhlimaan myös valko-mustissa tunnelmissa, sillä Will Funk for Food täyttää 9-vuotta ja sitä juhlistetaan StepUp School -tanssikoululla Panda Jamien merkeissä. Vaikka luvassa on monenlaisia battleja, on hauskanpito pääasiassa.

“Mielestämme on ennen kaikkea kivaa järkätä jamit, jossa ei battlata hampaat irvessä. Hauskanpitoon heittäytyminen on tärkeimpiä elementtejä kaikissa kategorioissa. Ja tietysti on kiva saada lockingista kiinnostuneita (vaikka katsojan ominaisuudessa) ihmisiä saman katon alle viettämään aikaa musiikin soidessa! Yläfemma-takuu kaikille mukana olijoille”, crewin miehet kertovat.

Mutta mitä kaikkea itsenäisyyspäivänä onkaan luvassa: alle 14-vuotiaiden ja 15+ vuotiaiden locking -kilpailut sekä jatkuvan lock-liikkeen Continuous lock ‘til you can’t lock no more -skaba ja Alphakombolicious -kisa.

“Alphakombolicious -kisassa on kaksi eri sarjaa. Tyyliä ja kekseliäisyyttä testataan The Most Stylish Alpha Kombo sarjassa. Kestävyyttä ja tekniikkaa Continuous Alpha sarjassa, jossa katsotaan, kuka jaksaa tehdä eniten alphoja putkeen. Alpha-kisat äityivät aivan villeiksi viime vuoden jameissa, joten tänä vuonna oli helppo todeta että ne otetaan ehdottomasti uusiksi!”

WFFF:n jäsenet lupaavat myös, että yllätyksille on sijaa hatusta vedettäväksi. Myös tuomaristo (Joonas Kilappa, Sami Harju ja Kai Ruusuvuori) on tänäkin vuonna tarkkana ja kiinnittää erityisesti huomiota liikkeiden laatuun ja tekniikkaan.  Tuomareista Joonas Kilappa antaa arvoa myös sulavalle tanssimiselle. Sami Harjuun vetoaa musikaalisuus, erityisen luova grooven käyttö sekä rytmitys. Kai Ruusuvuori pitää yllämainittujen lisäksi tärkeänä myös omaperäisyyttä.

Traditiot pitkän iän salaisuus

Pitkän ammattilaisuran aikana crewin jäsenet (Jeffrey Kam, Akim Bakhtaoui, Kai Ruusuvuori, Joonas Kilappa, Wilhelm Blomberg, Sami Pajari, Sami Harju sekä ryhmän perustaja Teemu Korjuslommi) ovat kokeneet, että traditioista kiinni pitäminen pitää ryhmän koossa.

“Yleensä näin loppuvuodesta järjestämme jamit ja kuvaamme mahdollisuuksien mukaan vuotuisen joulutervehdyksemme. Vapaus tehdä kaikenlaisia projekteja auttaa ymmärtämään ryhmän tarkoituksen. Kaikkea elämässä ei tarvitse kokea WFFF:n kautta, vaan omia projekteja saa ja kannattaa tehdä. WFFF:n ensimmäisten vuosien aikana koimme niin paljon yhdessä, niin se kantaa, vaikka kaikilla onkin elämä täyttynyt kaikesta muusta.”

Ryhmä kokee, että he ovat saaneet yhdessä ennen kaikkea paljon naurua, mutta myös hyviä kokemuksia, kuten TV-esiintymisiä (Talent, Dance, Pakko Tanssia),  Japanin matkan (Dance Delight 2012 Yokohama), Showcase-kilpailuita, reissuja Ruotsiin treenileireille ja muitakin ulkomaanmatkoja treeni- ja kisamielessä. Heitä viehättää Lockingissa groovi, dynaamisuus, näyttävyys, monimuotoisen ilmaisun rakentuminen ja Korjuslommen Teemun kiteyttämänä; funk-musiikin elämänmyönteisyys ja rytmi.

Jos locking herätti kiinnostuksen ja inspiroituu Panda jameissa keskiviikkona, mutta ei tiedä mihin mennä, WFFF:llä on tähän ratkaisu olemassa.

“Will Funk For Foodilaiset opettavat ainakin Helsingissä, Espoossa (johon pääsee Metrolla!) ja Järvenpäässä useissa eri tanssikouluissa, ja pitävät kursseja myös muissa paikoissa, jos kiinnostusta löytyy ja aikataulu sopii yhteen. Kandee treenailla muiden kiinnostuneiden kanssa yhdessä, vaikka omalla paikkakunnalla ei järjestettäisi locking-opetusta.”

Lisätietoja tapahtumasta: https://www.facebook.com/events/186816508534699/