Atlantin toiselta puolelta Helsinkiin rantautuu, ensiviikon keskiviikkona (15.11.), house-tanssilajille omistettu the ABYSS -klubikonsepti. Junious Brickhousen (House) kehittämä tapahtuma järjestetään uuden sirkuksen keskus Cirkossa, Helsingin Suvilahdessa. Tapahtumassa pääsee nauttimaan ja tanssimaan sielukkaan Dj Soul Sannan, rumpali Macoumban ja laulaja Lynxin live musiikista ja rytmeistä.

“Brickhouse on kehittänyt konseptin vuonna 2012 Yhdysvalloissa. Nykyään sitä järjestetään muuallakin kuten San Franciscossa ja Kööpenhaminassa CLASHcph tapahtuman yhteydessä”, Helsingin tapahtuman toinen tuottajista, Sara Hirn, kertoo.

Ajatus tapahtumaan syntyi tarpeesta luoda housetanssi -tapahtuma, mikä palaa lajin juurille ja tuo takaisin house-kulttuurin tärkeitä elementtejä kuten live-instrumentteja. Hirn kertoo, että klubilla musiikki ja tanssi yhdistyvät ja luovat tunnelman mistä kulttuuri on lähtöisin.

“Haluamme luoda positiivisen ilmapiirin, kunnioittaa avoimuutta ja rinkikultturia, sen historiaa ja siihen liittyvää ajatusta jakamisesta ja yhteisestä tanssin kokemuksesta.”

 The Abyss tapahtumassa kilpailutilanne ei perustu jonkun tai joidenkin yksittäisten henkilöiden mielipiteisiin paremmuudesta vaan rehellisyyteen ja kanssa tanssijoiden arvostukseen ja näkemykseen kuka ansaitsee tunnin kestävästä sessiosta palkinnon.

 

The ABYSS

The ABYSS -Konsepti toimii Assassins Crewn and Urban Artistryn alla tarjoten uudenlaisen näkökulman house-tanssitapahtumien kirjoon. Tapahtumakonseptin karsintoja järjestetään viidessä kaupungissa maailmanlaajuisesti. The ABYSS huipentuu Soul Society tapahtumassa järjestettävään finaalin kesäkuussa 2018 Washington DC:ssä.

“Toivomme tämän prosessin kautta ihmisten inspiroituvan kulttuurin rehellisyydestä, eheydestä, itsensä löytämisestä ja pelottomasta ilmaisusta, joita nämä osallistuvat tanssijat tarjoavat matkallaan oman taiteellisen kulman löytymiseen”, House kertoo konseptin tavoitteista.

Junious Brickhouse (House) tuo tapahtumakonseptinsa Helsinkiin 15.11.

The ABYSS:n tavoitteena on vähentää epäluulon, epävarmuuden ja tuomitsevan asenteen luomia tasoja, joita välillä ilmenee katutanssikulttuurissa. Konseptin toivotaan auttavan voittamaan henkilökohtaisia esteitä. Cypherin avulla tanssijat pystyvät tutustumaan ja voittamaan itsensä sekä löytämään uusia tasoja tanssijuudesta.

 

The ABYSS -Helsinki

Tapahtuma alkaa keskivikkona 22.00. ja on ikärajallinen klubimaisuutensa vuoksi. Tarkempi aikataulu löytää täältä. Helsingin tapahtuman järjestää Sara Hirn yhdessä Ita Puusepin kanssa. Molemmat ovat pitkän linjan ammattitanssijoita. Saran rakkaus housea kohtaan syntyi jo 90-luvun loppupuolella, kun hän työskenteli ammattitanssijana Euroopassa ja vietti paljon aikaa Yhdysvalloissa. Ita on toiminut useita vuosia Virossa ja Euroopan katutanssiskenessä. Aikaisemmin Ita on järjestänyt tapahtumia Baltiassa ja Sara Suomessa.

“Halusimme Itan kanssa tehdä jotain yhdessä molemmille rakkaan lajin ympärillä ja päätimme aloittaa tästä. House taas on tanssiparini ja me molemmat edustamme The Assansins Crew:ta, joten tämä tuntui luonnolliselta tavalta yhdistää voimamme ja rakkautemme tanssiin”, Hirn kertoo.

Housen ja hänen työparinsa Rashaad Pearsonin mentoroivat ja opettavat useita tämän hetken huipputanssijoita. He panostavat oppilaidensa omiin vahvuuksiin, monipuolisuuteen ja rehellisyyteen.

“House on pitkän linjan tanssija. Alunperin puhtaasti klubi- ja ug-tanssija, mutta muutettuaan takaisin Jenkkeihin ja oman opettaja-mentorin uran edetessä hän on jättänyt päivätyöt ja toimii nykyään päätoimisesti Urban Artistryn johtajana sekä afroamerikkalaisen kulttuurin opettajana ja lähettiläänä ympäri maailman.”

The ABYSS tapahtuman skaba-osuuden tuomaroinnin tärkeimpiä näkökulmia ovat musikaalisuus, sielukkuus, tekniikka ja omaperäisyys. Tuomarina ei toimi ainoastaan House vaan myös muut tanssijat ovat tuomareita. Kisa sisältää showcase 1-on-1 osuuden, jonka aikaa ei ole mitoitettu ja sen lisäksi 60 minuuttia kestävän cypher-finaalin. 12 finalistia valitsee tuomari, mutta voittajan valitsee muut rinkiin osallistuneet tanssijat. Eniten ääniä saanut tanssija on voittaja. Musiikki tulee tuomaan ainutlaatuisen silauksensa tunnelmaan.

“Live-musiikki tekee parhaassa tapauksessa kaikesta vain parempaa. Haasteet syntyy jos tanssija ei kuuntele musiikkia/anna musiikin viedä tai yrittää mennä musiikkia vastaan”, Hirn pohtii.

Tapahtumakonseptin tulevaisuus ja uudelleenjärjestäminen riippuu tanssijoista.

“Jos tapahtumalle on kysyntää ja ihmiset innostuvat, niin jatkamme sen tuottamista. Tavoitteemme on tuoda Suomeen ilmapiiri ja yhteisö missä avoimuus, luottamus, musiikki ja yhteisöllisyys ovat keskiössä”, Hirn kiteyttää tulevan tapahtuman haaveet.

 

"Only when we are brave enough to explore the darkness will we discover the infinite power of our light.” -Brené Brown