Tällä viikolla Jyväskylässä ja Joutsassa järjestetään kahdestoista Tanssin Aika -festivaali. Viikon mittaisessa festivaalissa on luvassa työpajoja, tanssiesityksiä, jameja ja monenlaista muuta ilmaisohjelmaa tanssilajien kirjoa unohtamatta.

Myös katutanssin puolelta vierailee alan ammattilaiset tulevana viikonloppuna. Kymmenenvuotisjuhliaan viettävä UMC tuo odotetun uutuusteoksensa Lessons Joutsan yhtenäiskoululle.

"Lessons käsittelee sosiaalisen median vaikutusta nuorten elämään. Identiteetti, moraali, sekä oikean ja väärän rajat liikkuvat teemallisesti mukana UMC:n omintakaisessa katutanssikielessä. Teosta elävöittävät videoinstallaatiot, joissa popmaailman tunnetuimmat tähdet jakavat kokemuksia elämän oppitunneista." (lähde: Tanssin Aika) 

UMC:n lisäksi, katutanssia nähdään myös Jyväskylässä, kun helsinkiläinen Cleva Crew esittää Samir Akikan ohjaaman Cleva vs. Sea Aalto-salilla.  

"Luvassa on tunnustuksia, ironiaa, tiukkaa heittäytymistä ja herkkiä lauluja saksalaisen tanssiteatterin hengessä!" (Lähde: Tanssin Aika)

Lauantaina Cleva Crew:n esityksen jälkeen samainen tanssikollektiivissa vaikuttavat Lynx aka Linda Ilves ja Soul Sanna luovat tunnelman Tanssin Ajan Festariklubille Aaltosalilla. Luvassa Lynxin R´n`B live ja Dj Soul Sannan sielukasta levylaukun sisältöä.

Sunnuntaina Jyväskylässä voi jatkoilla Veturitalleilla sunnuntaijamien muodossa, jotka ovat joka viikkoiset yhteiset tanssijoiden treenisessiot.

Lisätietoja Tanssin Ajan koko festivaaliohjelmasta http://tanssinaika.tanssinkeskus.fi/