Hip Hop viikonloppu tuo katutanssikulttuurista kiinnostuneet yhteen tiiviiseen viikonloppuun Ouluun 20-22.7. Tapahtumassa on tila tanssille ja keskustelulle. Viikonlopun aikana sukelletaan Hip Hop -tanssin liikkeeseen, sen eri elementteihin sekä historiaan ja kulttuuriin.

Workshoppien nimet eivät jätä ketään ulkopuolelle. Perjantaina startataan ´Tule sellaisena kuin ole´-työpajalla, jota ohjaamassa on pitkän linjan katutanssija Paula Puumalainen. Myöhemmin samana päivänä keskitytään hip hopin eri osa-alueisiin, kuten mm. rytmiikkaan, bounceen, grooveen ja steppeihin. Näiden osa-alueiden kanssa jatketaan myös lauantaina. 

"Workshopeilla työskenneillään jokaisen omasta tasosta lähtien joten kaikki ovat tervetulleita kokemuksesta ja tasosta riippumatta", kertoo viikonlopun tuottajana toimiva Viivi Forsman KEKSI-kollektiivista.

Tekemisen lisäksi luvassa on myös hip hopin historiikkiin pureutumista paneelikeskustelun ja leffahetken kautta. Elokuvaksi tapahtumaan on valikoitunut Everything Remains Raw, joka kertoo hip hopin historiaa lähtien liikkeelle kauan ennen kuin hip hop on ollut olemassa, Afrikan-Amerikan kulttuurin tanssiperinteistä.

"Paneelikeskustelussa mukana ovat Paula Puumalainen, Teemu Tuohimaa, Nils Therén sekä Marcus 'Mackie' Larsson", Viivi kertoo.

Tapahtuma huipentuu lauantaina pidettäviin jameihin. Lisätietoa tapahtumasta voi katsoa täältä.