Aloitin matkan kohti Åsaa Jyväskylästä sunnuntaina ja yövyin yhden yön Helsingissä. Matkustin Helsingistä aamujunalla Turkuun, koska sain sieltä paljon halvemman laivalipun Tukholmaan. Alunperin minun ei pitänyt yöpyä Tukholmassa mutta päätin yöpyä Tukholmassa huonojen yhteyksien takia. Tiistai aamusta matkustin Åsaan ja perillä pääsin pian lounaalle ja kirjatumaan läsnäolevaksi. Avaimen saatuani kävin jättämässä tavarani huoneeseen ja iltäpäivästä teimme kierroksen koulun alueella. Illalla vedettiin ensimmäinen treenisessio muiden breikkareiden kanssa. Päivä pättyi uintiretkeen isolla porukalla läheiselle järvelle. 


Keskiviikkona koulu jatkui koko koulun kokoontumisella isoon saliin, jossa rehtori toivotti kaikki opiskelijat tervetulleeksi Åsaan. Koulussa on tanssin lisäksi muitakin linjoja: musiikki, hieronta, lukio sekä lukioon valmistava linja. Vain osa kaikista opiskelijoista majoittuvat koululla. Iltapäivällä oli vuorossa kokoontuminen One Style - kurssin osalta.

Ensimmäiset kaksi viikkoa ovat Roots-viikkoja, jolloin 5 style ja One Style ovat yhdessä. Roots-viikkoihin sisältyy rockingia(rock dance), lindy hoppia, salsaa, social party-tanssia sekä afroa. Porukka tuntui olevan innoissaan, koska tiedossa oli uusia tanssilajeja. 


Torstaina alkoi ekat tunnit. Lajina oli rocking, break-opettaja Freezen vetämänä. Tunti tuntui jamilta, koska salissa oli kaikki noin 50 tanssijaa. Lisäksi kaikki olivat innoissaan päästessään tanssimaan yhdessä. Tänä vuonna tanssijoita on tullut ainakin Ruotsista, Suomesta, Tanskasta, Unkarista, Saksasta sekä yksi popping-tanssija New Yorkin Bronxista. Samalla Åsan päivärytmi alkoi hahmottumaan. Aamupala alkaa 7.30, lounas 11.40 ja päivällinen 16.45. Kaikki ruoat sisältyvät Åsan asumiskuluihin.

Iltapäivästä koulu oli järjestänyt kyydityksen läheiseen kaupunkiin Fleniin ostoksia varten. Itse kävin ostamassa marketissa viikonlopun ruoat. Koulu tarjoaa ruokailun vain siis arkisin ja viikonloppuisin ruoat on tehtävä itse. Lähin ruokakauppa sijaitsee 5 kilometrin päässä ja Flenin isompaan markettiin on noin 12 kilometrin matka.

Ensimmäisenä päivänä alkanut päänsärky ei ollut kadonnut joten keskustelin ohjaajien kanssa asiasta. Kerroin epäileväni syyksi sisäilmaa talossani. Talot ovatkin täällä ovat hyvin vanhoja. Onneksi toisesta talosta löytyi vapaa sänky ja muutin samana iltana uuteen huoneeseeni. Jaan nyt huoneen musiikki-opiskelijan kanssa. Talo tuntui heti hyvin kotoisalta, koska yövyin samassa talossa pääsykoeviikolla.


Perjantaina rocking tunnit jatkuivat aamusta ja iltapäivällä vuorossa oli ensimmäiset fyysiset treenit. Tuntui hieman omituiselta kun kolmelta iltapäivällä on tehnyt jo kaksi treeniä. Normaalisti kun tulee treenattua yhden kerran päivässä ja yleensä iltaisin koulupäivän jälkeen. Lauantaina monet tanssijat lähtivat jameihin Tukholmaan, mutta itse päätin nauttia rennosta päivästä kotosalla. Ensi viikolla tunteja on paljon enemmän ja ohjattua treeniä tulee noin 4 tuntia per päivä. 


Tähän asti kaikki on sujunut hienosti ja koulu on vastannut odotuksiani: mukava ympäristö hienon porukan kanssa. Uskon viihtyväni täällä hyvin ja tanssillinen kehitys tuntuu olevan västämätöntä kunhan vain keskittyy oman terveyden ylläpitämiseen kokonaisvaltaisesti. Tarkoitus on jakaa kuulumisia Åsasta useamman kerran vuoden aikana eri teemoin. Tavoite on jakaa tietoa koulusta, jotta useampi halukas tietäisi hakea tänne. 
Seuraavaan kertaan! 

Matti 

 

Åsa

Minun huone sijaitsee Eken-nimisessä talossa. Talossa asuu noin 20 opiskelijaa.