Ensimmäisen kokonaisen Roots -viikon jälkeen flunssa pärähti päällensä ja minä en ollut ainoa. Åsan kaltaisessa tiiviissä yhteisössä bakteerit leviävät hyvin herkästi. Flunssaisena tunnille ei ole asiaa, mutta parvelta on mahdollista seurata tunteja, jos voimat sallii. Olin parvella koko viikon katsomassa tunteja. Minun lisäksi parvella seurasi parhaimmillaan reilut kymmenen muuta tanssijaa. Monet olivat flunssaisia ja lisäksi syinä oli pienet loukkaantumiset. Välillä harmitti, kun en voinut tanssia itse, mutta toisaalta oli mielenkiintoista oppia muiden tanssimisesta. 

Roots -viikkojen jälkeen alkoi normaali koulunkäynti. One Style -ryhmät aloittivat tekemään omaa viikko-ohjelmaa samoin kuin 5 style-ryhmä. Tämä tarkoitti sitä, että koko porukalla ei nähty enää päivittäin tunneilla vaan ainoastaan ruokaillessa. Monet odottivat innolla normaalien tuntien alkamista - minä mukaan lukien. Aloitimme suunnittelemaan breikkiporukalla aikataulua hyvissä ajoin opettajamme Freezen kanssa, joten aloitus oli helppoa ja selkeää. Freezen kanssa treenaamme kahdesti viikkoon tiistaisin ja torstaisin. Näinä päivinä meillä on myös fyysiset treenit Freezen kanssa. Fyysiset treenit koskevat kaikkia tanssijoita. Viikko-ohjelman suunnittelussa Freeze antoi meille aika vapaat kädet muiden päivien osalta. Saimme siis itse vaikuttaa ryhmänä treeni-ohjelmaamme. Jokaisella One Style -ryhmällä on oma aikatalunsa treenien suhteen. 5 style -ryhmällä ohjelma on enemmän annettu. Yhtenä päivänä on tunnit yhdestä lajista ja tyyli vaihtuu päivittäin. Viikko sisältää siis yhden lajin per päivä. Viikonloppu on vapaa tunneista. 

Päivät kuluvat pitkälti syöden ruokalassa ja treenaten. Yhtenä iltana muusikot järjestivät ohjelmaa koko koululle. Jakaannuimme ryhmiin ja kiersimme rasteja keräten kirjaimia paperille. Lisäksi koulu järjestää silloin tällöin aktiviteettipäiviä koko koululle. Ensimäinen kerta järjestettiin tortaina, jolloin tanssitunnit peruuntuivat. Muusikoiden ja tanssijoiden lisäksi päivään osallistuivat kaikki koulun oppilaat. Ohjelma sisälsi erilaisia ongelmanratkaisurasteja ympäri koulua. Päivän aikana oli mukava tutustua uusiin ihmisiin. Koululta tulee lähdettyä aika harvoin muualle, koska tarvetta ei juurikaan ole. Kerran viikossa tulee käytyä ruokakaupassa Katrineholmissa ja silloin tällöin lähden uimaan järvelle. Järvelle matkaa on noin viisi kilometriä. 

Lisäksi haluan kertoa millaisia ihmisiä Åsassa on ja mitä he ovat mieltä Åsasta. Ensimmäisenä Dublinista kotoisin olevan Jessien mietteitä koulun alkumetreiltä. Jessie on lokkaaja, mutta koska locking-ryhmää ei muodostunut tänä vuonna hän aloitti 5 style linjalla. 

 

Åsa

Miten kuulit Åsasta?

Muutin Lontooseen pari vuotta sitten ja hyvä ystäväni suositteli Åsaa minulle. Hain infoa koulusta ja päätin hakea. 

Mietteet ensimmäisistä viikoista?

Aluksi oli rentoa ja aikaa jäi paljon muihin tutustumisiin. Toisella viikolla alkoi Roots -viikot ja tunteja oli paljon. Tarkoituksena oli tutustua tanssien historiaan. Tahti oli hyvin intensiivinen ja lisäksi meillä oli tunteikas Åsa -seremonia. Kroppa on ollut kovilla suurien tuntimäärien vuoksi, mutta uskon tämän olevan sen arvoista. Ihmiset ovat mukavia ja opetus on pätevää. 

Mikä oli lempityylisi Roots -viikolla?

Lindy Hop, koska olen lokkaaja ja Lindy Hop oli yllättävän funkia. En osannut odottaa sen olevan niin funkia ja rentoa. Tunnilla tehtiin vanhaa jazzia ja se oli minusta hauskaa.

Mitä et osannut odottaa Åsassa?

Ennen tänne tuloa en ymmärtänyt miten kaukana koulu on kaikesta. Kaikkialle pitää lähteä autolla ja kaupunkilaisena en ole tottunut siihen. Tämä oli alkuun pieni shokki, mutta alan pikkuhiljaa pitämään siitä. 

Odotukset Åsa-vuodelle?

Odotan vuoden olevan hyvin intensiivinen ja tiedän treenin vaikeutuvan ajan kanssa. Haluan tulla vahvemmaksi ja puskea eteenpäin kaikissa lajeissa. Aion keskittyä erityisesti lockingiin. Lisäksi haluan kehittää kuntoani, voimaani ja liikkuvuuttani. 

Ruoka Åsassa asteikolla 1-10?

Riippuu päivästä mutta sanon 6,5. 

 

Ensi kertaan!

 

 

 

Kuvassa: Jessie O´Reilly 

Kuvaaja:  Therése Hydén