Vaasa Dance Challenge


28.10.2017 09:00 - 29.10.2017 19:00


Variskan koulu, Vaasa

Vaasa Dance Challenge järjestetään 28-29.10.2017 -
Lauantaina 28.10 on luvassa avoin koreografiakatselmus ja freestylebattle Variskalla ja sunnuntaina 29.10 workshoppeja Kipinällä!

V A A S A D A N C E C H A L L E N G E on avoin valtakunnallinen tanssitapahtuma, joka on suunnattu kaikille tanssinharrastajille ja tanssiryhmille. Katselmukseen voi osallistua soolo-, duo- tai ryhmäkoreografialla tai freestylella ja tanssija voi osallistua useampaankin tanssisarjaan. Katselmuksen raati antaa kaikista esityksistä kirjallista palautetta.

Tanssikatselmus järjestetään Variskan koululla, tanssimaton koko noin 12x12m. Aiempina vuosina (2011-2016) VDC on kerännyt vuosittain satoja tanssijoita yhteen. Mukana edustettuna niin koululaisryhmiä, tanssikouluja, urheiluseuroja kuin kokeneita tanssikonkareita ja ammattilaisiakin joka puolelta Suomea. Tanssilajeina on nähty mm. balettia, nykytanssia, hiphoppia, discotanssia ja breakdancea. VDC on saanut kiitosta hyvän tunnelman tanssitapahtumana! Järjestävinä tahoina toimivat tanssikoulu Kipinä yhdessä vanhempainyhdistyksen kanssa. 

VDC kannustaa tanssijoita myös luomaan itse oman teoksensa, ilman suurta sääntöviidakkoa :) Ja mikä tärkeintä - kyseessä on katselmus, ei kilpailu. Raati jakaa vaikuttavimmille esityksille ja tanssijoille stipendejä, kunniamainintoja sekä tuotepalkintoja. Tällekin vuodelle olemme saaneet apurahoja sekä yrityksiä tukemaan tapahtumaa!

Katselmuksen sarjat:

* LITTLE STARS - SOOLOT JA DUOT ALLE 15v (tanssijoiden itse tehty koreografia), kesto 1-3min, HUOM! UUSI SARJA!
* SOOLOT JA DUOT ALLE 15v, koreografia ohjaajan/ulkopuolisen tekemä, kesto 1-3min
* SOOLOT JA DUOT YLI 15v, koreografia voi olla tanssijoiden oma tai ohjaajan/ulkopuolisen tekemä, kesto 1-3min
* RYHMÄT ALLE 15v (väh. 3 tanssijaa, ei ylärajaa), koreografia voi olla ryhmän oma tai ohjaajan/ulkopuolisen tekemä, kesto 2-4min
* RYHMÄT YLI 15v (väh. 3 tanssijaa, ei ylärajaa), koreografia voi olla ryhmän oma tai ohjaajan/ulkopuolisen tekemä, kesto 2-4min
* KATUTANSSIFREESTYLESKABA alle 15v
* KATUTANSSIFREESTYLESKABA yli 15v
Huom. Jos ryhmäsarjassa on yli puolet 15vuotiaita, koreografia osallistuu yli 15v sarjaan. Tanssilaji/-tyyli kaikissa sarjoissa vapaa!

Osallistumismaksu on 15€/henkilö tai 10€ ainoastaan ryhmäsarjaan osallistuvalta. Osallistumismaksu peritään tapahtumapaikalla tai mikäli tanssikoulu/seura hoitaa isomman ryhmän maksut, könttäsumma voidaan laskuttaa taholta. Osallistumismaksun maksaneet tanssijat eivät tarvitse pääsylippua tapahtumaan ja saavat workshopit alennettuun hintaan! 

Katutanssi-freestylesarjaan ilmoittaudutaan paikan päällä - osallistuminen ei maksa erikseen mitään, mutta edellyttää joko pääsylipun ostamista tai katselmukseen osallistumista.


VDC2017 raati

Lilli Huttula 
Lilli aloitti katutanssien harrastamisen aikuisiällä mutta hiphop vei nopeasti mukanaan ja hän löysi tiensä pian Suomen katutanssiskenen keskiöön. Vuodesta 2010 alkaen hän on kilpaillut menestyksekkäästi, valmentanut useita SM-mitaleille sijoittuneita ryhmiä, järjestänyt kymmeniä tanssitapahtumia sekä esiintynyt niin taustatanssijana, teattereissa kuin klubeilla. Lilli on yksi tämän hetken menestyneimpiä suomalaisia house-, hiphop- ja vogue-tanssijoita. Menestyksen taustalla on loppumaton kiinnostus katutansseihin ja tanssikulttuuriin sekä kova työmoraali. Lilli on matkustanut ympäri maailmaa (mm. New York, Lontoo ja Tokio) oppiakseen lajien huipuilta ja hän treenaa crewinsä kanssa intensiivisesti sekä testaa osaamistaan kilpailuissa jatkuvasti. Lilli myös kuuluu kansainväliseen House of Yamamoto -voguekollektiiviin. Opettajana Lilli on perusteellinen ja täsmällinen ja tunneillaan hän pureutuu lajitekniikkaan yksityiskohtaisesti. Hänelle on tärkeää haastaa tanssijoita niin tekniikan kuin ajattelun tasolla ja usein hänen oppilaansa ovatkin kiitelleet ymmärtävänsä tanssia paremmin treenattuan hänen kanssaan. Lilli pitää VDC workshoppeja (hip hop, house, vogue) Kipinällä sunnuntaina 29.10.

Satu Rönnlöf (tanssinopettaja (AMK))
Satu on toiminut tanssinalan ammattiympyröissä vuodesta 1986. Kokemusta löytyy tanssijana ja koreografina teatterista sekä vapaista tanssiryhmistä. Opetustehtävissä lajeina ovat olleet nykytanssi, klassinen baletti, lastentanssi ja jazztanssi. Vaasassa Satu tunnetaan erityisesti Kuula-opiston pitkäaikaisena tanssinopettajana, mutta opetuskokemusta löytyy myös muualta mm. lukuisten kurssien ja erityisopetuksen parista. Nykyään Satu katsoo tanssinopetusta ja tanssitaidetta myös fysioterapeutin silmin. Päätyö löytyy tällä hetkellä Vamiasta, ja tanssi on enemmän harrastus. Satu kuuluu myös MM-kultaa voittaneeseen Vaasalaiseen Makitanza tanssiryhmään.

Lotta Kyllönen
Lotta on oululainen tanssija/tanssinopettaja, joka opiskelee viimeistä vuottaan OAMKlla tanssinopettajaksi. Lotta on moninkertainen suomenmestari Performing Arts –lajeissa ja näin ollen sydän on sykkinyt lapsesta asti disco- ja showtanssille. Lotta toimii myös Antti Tuiskun taustatanssijana kiertueilla ja on ollut mukana musiikkivideoilla ja TV-esiintymisissä. Lotta opettaa tanssikeskus Citydancella disco- ja showlajeja. Lotta pitää VDC workshoppeja (discodance ja showtanssi) Kipinällä sunnuntaina 29.10.

VDC workshopit SU 29.10: 
klo 11-12.15 hip hop (Lilli)
klo 12.15-13.30 house (Lilli)
klo 13.45-15.00 vogue femme (Lilli)
klo 15.00-16.15 showjazz (Lotta)
klo 16.15-17.30 discodance (Lotta)

Hinnat (suluissa tanssikatselmukseen osallistuvien hinnat): 1h 20€ (15€), 2h 35€ (25€), 3h 45€ (35€), 4h 50€ (40€), 5h 55€ (45€)

Ilmoittaudu mukaan workshopeille Kipinän toimistoon / sähköpostitse info@tanssikipina.fi.

Ilmoittautuminen katselmukseen avautuu syyskuun aikana:www.lyyti.in/vdc2017

Lipunmyynti tapahtumaan aukeaa lokakuussa.

TERVETULOA VAASA DANCE CHALLENGEEN!

Kysymykset/lisätietoa: info(at)tanssikipina.fi

PS. Jo harjoitteluvaiheessa voit käyttää tapahtuman hästägiä #vdc2017Instassa :)